Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 300

Mijn offertes

U heeft geen items in uw offerte

Composter Systeem - Rendisk Circular (in ontwikkeling)

Food Waste Oplossingen, reduceer uw voedselafval tot 92%

Voedselafval reductie tot 92%

U wilt uw organisatie zo duurzaam mogelijk laten opereren. Daarin zoekt u naar slimme oplossingen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor uw rendement. De Circular is het nieuwste revolutionaire product, dat momenteel in ontwikkeling is, met de meest actuele technologieën. Met de Circular maakt Rendisk een einde aan keukenafval. Dit systeem helpt u uw CO2-footprint te verkleinen en voedselafval tot een absoluut mimimum te beperken, terwijl u tegelijkertijd kosten bespaart en efficiënter kunt werken. Van al uw organisch keukenafval blijft na behandeling slechts 8% over die ingezet kan worden als grondverbeteraar. De Circular is geschikt voor keukens waar dagelijks circa 500 kilo organisch afval ontstaat. Capaciteit: 300 – 1000 borden per dag. 

Van voedselafval naar compost

Bij dit systeem heeft u een of meerdere droppunten waar het organisch afval in gedeponeerd kan worden en waarna het getransporteerd wordt, via dunne leidingen door middel van een vacuüm systeem, naar de Circular. Hier wordt het afval door een speciale centrifuge techniek onttrokken van vocht en getransporteerd naar het eerste compartiment waar het vervolgens wordt bewerkt met enzymen. Wanneer dit proces klaar is wordt het verplaatst naar het tweede compartiment waar de temperatuur wordt verhoogd naar 70 graden zodat alle bacteriën gedood worden, vervolgens blijft het minstens 24 uur in dit compartiment. Hierna wordt het getransporteerd naar het Fertilizer Collection Station, waarna het (volgens EU normen) uitermate geschikt is voor verdere compostering of in te zetten als grondverbeteraar in moestuinen, volkstuinen, etc.

Besparing op operationele kosten

Met de Circular verlaagt u uw operationele kosten en stroomlijnt u de afvalverwerking. Ook ten aanzien van veilig en comfortabel werken is dit composter systeem een duurzame oplossing. U beperkt fysiek zwaar werk voor uw medewerkers. Van de twaalf containers voedselafval die u voorheen moest afvoeren, blijft er slechts één container met nieuwe grondstof, dus geen afval, over. Bovendien is het apparaat zeer eenvoudig te bedienen en verloopt het verwerkingsproces volstrekt automatisch. Dat geldt ook voor de interne reiniging van het apparaat, dit gebeurt geheel geautomatiseerd, waardoor u elke dag verzekerd bent van een schoon en gebruiksklaar systeem.

Voordelen composteersysteem

 • Voedselafval wordt grondstof, géén afval meer.
 • 92% reductie van uw voedselafval.
 • Eerste geïntegreerde 'composter systeem'.
 • Aanzienlijk minder opslagcapaciteit nodig voor afval.
 • Geen gesleep met zware afvalzakken.
 • 100% duurzame oplossing.
 • Klein formaat 5 m2
 • Geschikt voor al het organisch keukenafval inclusief botten en schelpen.
 • Buffer voor piekbelasting; geschikt voor sterk wisselende volumes.
 • Volledig integreerbaar in iedere keuken en gebruiksvriendelijk.
 • Veilig restproduct (volgens EU norm EG 142/2011 en EG 1069/2009) geschikt als grondverbeteraar.


Ervaar het gemak van duurzaam werken

De Circular kan eenvoudig in bestaande keukens worden ingepast. Dit composteersysteem is geschikt voor hotels, restaurants, ziekenhuizen, universiteiten, bedrijfsrestaurants, vakantie- en entertainmentparken. Het gebruik is afgestemd op de dagelijkse praktijk in de keuken. De benodigde ruimte is kleiner dan die voor vergelijkbare voedselafval verwerkingssystemen en composteer machines. Installatie is eenvoudig. De verwerking van keukenafval is zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Dit composteersysteem kan namelijk al het organisch keukenafval verwerken, dus inclusief botten en schelpen. Een magneet voorkomt dat eventueel achtergebleven bestek in het organisch afval en dus in de uiteindelijke nieuwe grondstof terechtkomt.

Bijzonder is dat de frequentie waarmee organisch afval wordt toegevoegd geen invloed heeft op het verwerkingsproces. Het composter systeem is voorzien van een bufferfunctie die het mogelijk maakt dat het verwerkingsproces zich aanpast aan de gebruiker. Zodat u geen omkijken heeft naar het biologisch proces en evengoed een gegarandeerd eindproduct kan verwachten.

Winnaar SmartLabel 2015

Tijdens de introductie op de beurs 'the Host 2015' in Milaan heeft de Rendisk Circular de prijs 'SMART Label Award 2015' gewonnen. SMART Label is een prijs voor innovatie in de Horeca industrie en wordt uitgegeven  aan producten / services en projecten die uitblinken met kenmerkende functionaliteiten zoals toepasbaarheid, technologie, duurzaamheid of ethische of sociale betrekkingen.

Bekijk de animatie video

  

Meer voedselafval verwerkingssystemen

Wij hebben verschillende andere foodwaste oplossingen in ons assortiment, zodat u het systeem kunt kiezen dat aansluit op uw situatie en wensen. Voor informatie gaat u naar Rendisk Solus Eco, Rendisk Flex WasteDispo Wet Waste of Rendisk Flex WasteDispo Dehydrated.

Meer informatie

De Rendisk Circular is momenteel in ontwikkeling. Wilt u weten hoe uw keuken slimmer, efficiënter en duurzamer kan worden gemaakt? Neem dan contact met ons op, wij voorzien u graag van een vrijblijvend advies op maat. 

Contact