Foodwaste
Foodwaste
Voedsel afvalverwerking grootkeuken
Als u in een professionele keuken werkt, is voedsel natuurlijk bijzonder waardevol. Voedselresten die terechtkomen op een stortplaats of in het riool zijn ecologisch en economisch onverantwoord. En bovendien: de kosten van afvalverwerking blijven stijgen. Metos gaat elke vorm van voedselverspilling tegen, door uw organisch afval op een maatschappelijk verantwoorde manier te verwerken. Met onze intelligente en innovatieve voedselafval verwerkingssystemen, maakt u uw professionele keuken slimmer, efficiënter en duurzamer.
Composteermachine in de professionele keuken
Met de slimme voedselafval verwerkingsmachines van Metos verbetert u de hygiëne in de keuken aanzienlijk, heeft u minder ruimte nodig voor afval opslag en bespaart op uw afvalverwerkingskosten. Een voorbeeld van zo’n machine is een composter. Een composteermachine verwerkt organisch afval uit de keuken adequaat en efficiënt. Deze intelligente en geavanceerde machine zorgt ervoor dat zelfs botten en schelpen op een efficiënte en duurzame manier worden verwerkt.
Duurzame composter
Hoe gaat de afvalverwerking in de professionele keuken er eigenlijk aan toe? De voedselresten worden in een droppunt gegooid, waarna het wordt vermalen, getransporteerd en opgeslagen als swill (vloeibaar) voedselafval of wordt ontwaterd dankzij een speciale centrifuge-techniek. Bij deze laatste techniek wordt het volume van uw voedselafval tot wel 80% gereduceerd en bij de composter zelfs tot wel 92%. De droge pulp die bij deze voedselafval verwerkingssystemen overblijft, heeft niet alleen voordelen op hygiënisch gebied, maar is ook nog eens milieuvriendelijk te verwerken. En wanneer u kiest voor de opslag van swill kan dit bijvoorbeeld worden ingezet voor biogasinstallaties.
Voedselafval verwerkingssystemen
Compacte unit met ontwatertechniekDeze vrijstaande unit verwerkt voedselafval zeer snel en efficiënt (450kg p/u). Het is de meest compacte oplossing in ons aanbod. Op een oppervlakte van slechts 0,8 m2 reduceert u het afvalvolume met maar liefst 80%. |
Vacuüm systeem met opslagtankHet voedselafval wordt in een of meerdere dropstations vermalen. Vervolgens wordt het via dunne leidingen naar een opslagtank getransporteerd, middels vacuüm, waar het wordt opgeslagen. |
Vacuüm systeem met ontwaterunitHet voedselafval wordt in een of meerdere dropstations vermalen. Vervolgens wordt het via dunne leidingen getransporteerd, middels vacuüm, naar een centrale ruimte, waar de resten dankzij een speciale centrifuge techniek ontwaterd worden. |
Duurzame composter Het composter systeem is het meest revolutionaire product. Van al uw organisch keukenafval blijft na behandeling slechts 8% over in de vorm van droge stof die ingezet kan worden als grondverbeteraar. |
Wellington College bereikt aanzienlijke afval reductie met Rendisk
Bekijk de klantvideo van Rendisk
Meer informatie
Voor iedere professionele keuken is een passende oplossing, van een vrijstaande unit tot een geavanceerd voedselafval verwerkingssysteem waar meerdere dropstations op kunnen worden aangesloten.Onze experts op het gebied van voedselafval oplossingen geven u graag advies. Neem snel contact met ons op!