Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 300

Blastfreezer_Slowcooker_HI5_17x2.1_1100x1065x1800mm

Meer Views

Metos HI5 blast freezer slowcooker

Art. Nr: 4240808_bundle

Friulinox, koel +3°C/72kg, vries -18°C/48kg

Omschrijving

Vijf functies in een high-performance product waarmee u kunt koken, rijzen, koelen, vriezen, ontdooien en bewaren. U kunt uw klanten een constante kwaliteit, versheid, kleur en smaak van producten aanbieden en alleen bereiden wat u daadwerkelijk nodig heeft.

Geef jezelf een HI5! 

Deze veelzijdige en hardwerkende machine is een echte bondgenoot in uw keuken. Kwaliteit, creativiteit en winstgevendheid. De HI5 is geschikt voor diverse locaties, van banketbakkers en ijssalons, tot hotels en high-end restaurants. De HI5 is een state-of-the-art programmeerbare blastchiller- en freezer; ook ontdooien, koken en rijzen is mogelijk. Hierdoor bespaart u kostbare ruimte in uw keuken en tijd voor uw personeel. U chef is in staat om het werk in cycli te organiseren, met het waarborgen van de kwaliteit, afval te verminderen en de winstgevendheid te vergroten.

Dit betekent bijvoorbeeld dat braadstukken voorbereid en vooraf gegenereerd kunnen worden voor de week. Dit maakt de huidige oven vrij voor andere recepten, zodat de chef-kok zijn menu uit kan breiden in de keuken en zijn personeel efficiënt kan inzetten. Een goed georganiseerde keuken is als een uurwerk: precies in zijn bewegingen. Door het gebruik van elk van de programma's en het inplannen van het werkcyclus werkt de HI5 voor u 24 uur per dag.

Start & Go

Met de HI5 kunt u gelijk aan de slag. De HI5 is eenvoudig en snel te programmeren met standaard tot 300 programma’s en processen en nog veel meer. HI5, 5 functies ontelbare gebruiksmogelijkheden.

Blast chilling

Met de blast chilling functie is het gemakkelijk om uw voorbereiding te plannen, productiviteit te verhogen, smaken en uiterlijk en gewicht van het product te behouden en het risico van voedselvergiftiging te voorkomen. Met deze functie brengt u de temperatuur in de kern van het product snel tot +3°C, waardoor de natuurlijke verdamping verminderd, met behoud van het vochtgehalte en het voorkomen van de verspreiding van bacteriën. Dankzij de perfecte controle van de luchtstroom en de temperatuur in de kamer, blijven alle organoleptische eigenschappen intact.

Blast freezing

Dankzij de blast freezing functie kunt u nu producten kopen op de top van versheid, rijpheid en beschikbaarheid op de markt en ze perfect bewaren. De kerntemperatuur van de producten brengt u snel tot -18°C. Structuur en textuur van het product blijft intact dankzij de vorming van water microkristallen. Dankzij een gecontroleerde luchtstroom temperatuur tot -40 °C in de kamer behoud deze cyclus de kwaliteit van een vers product.

Ontdooien

Met deze functie kunt u een product gecontroleerd ontdooien, wederom met behoud van kwaliteit. U kunt uw voorraad van rauwe producten optimaliseren en verspillen voorkomen. Alle producten worden ontdooid volgens de maximale voedselveiligheid, door de langzame micro-gekristalliseerde water reabsorptie in het voedsel. Ontdooien is de perfecte procedure voor warme of koude producten, zoals vis of gebak, omdat het product de moleculaire structuur behoud.

Rijzen

De flexibiliteit om "just in time" te produceren is de beste manier om de middelen te optimaliseren, tijd te organiseren en aan de behoeften van de klant te voldoen. U kunt kiezen voor een directe of een uitgestelde geprogrammeerde actie. Al deze handelingen worden uitgevoerd met een nauwkeurige vochtigheidsmeting voor het perfecte resultaat. De productie wordt soepeler de resultaten zijn altijd regelmatig, terwijl de kosten beheersbaar blijven.

Slow cooking

Met de slow cooking functie kunt u producten op lage temperatuur verwarmen. Hierbij worden de oorspronkelijke aromatische en smaakeigenschappen intact gehouden. En behoudt het product zijn zachtheid en sappigheid. Deze procedure kan ook worden gebruikt worden in de patisserie voor het smelten van chocolade of voor gekonfijt fruit. Tot slot is deze procedure perfect voor het warmhouden van producten tijdens de uitgifte.


  • Uitvoering 5 functies voor koken-rijzen-koelen-vriezen-ontdooien-bewaren
  • Capaciteit kg Koelen +3°C/ 72kg / vriezen -18°C/ 48kg
  • Capaciteit GN2/1 - 600x800mm, 10, 12 of 17 stuks
  • Aansluiting 400/3/50
  • Voltage 230V
  • Koelvermogen 9986W
  • Afmetingen 1100x1065x1800