Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 300

Mijn offertes

U heeft geen items in uw offerte

Food trucks winnen terrein in Nederland

1 Sep, 2016

Food trucks winnen terrein in Nederland

Op evenementen, braderieën en festivals behoren ze tegenwoordig tot de grote smaakmakers: de food trucks. Keukens op wielen, om de feestende en hongerige massa’s van uiteenlopende lekkernijen te voorzien. Van fastfood tot pannenkoeken en van sushi tot …. bedenk het maar. Volgens Tjeerd Breeman is de food truck in Nederland een grote hype aan het worden. 

Tjeerd Breeman is fan van food trucks. Sterker nog: sinds 2013 houdt hij zich volledig bezig met het ontwikkelen van concepten voor dit nieuwe fenomeen. Daarnaast verkoopt hij via zijn bedrijf Food Truck Revolution moderne food trucks, trailers en containers met professionele keukenapparatuur van Metos. Want, zo stelt hij: “moderne keukenapparatuur is de motor van het succes van food trucks.” 

Oldtimers worden ingehaald

“Tot nu toe zagen we vooral veel oldtimers op evenementen. Dat levert natuurlijk prachtige plaatjes op, maar ze hebben ook hun beperkingen. Ze zijn oud, dus de eerste uitdaging is dat ze moeten starten. Maar belangrijker nog, ze hebben vaak maar beperkte mogelijkheden voor keukenapparatuur. Nieuwe food trucks zijn wat mobiliteit betreft een stuk betrouwbaarder en hebben veel meer ruimte voor moderne horeca apparatuur. Het aantal mensen dat op evenementen af komt wordt elk jaar groter, dus daar moet je met capaciteit op anticiperen.” 

Service op rolletjes

Om die reden is Breeman een samenwerking aangegaan met Metos. “Als je serieus werk wilt maken van food trucks dan kun je niet om professionele keukenapparatuur heen. Metos heeft op dat terrein een uitstekende reputatie. Bij Metos ben ik zeven dagen per week verzekerd van 24-uurs service. Daarbij werk ik ook samen met Lamboo carrosseriebouw. Lamboo bouwt al 90 jaar carrosserieën van de hoogste kwaliteit en levert onder andere carrosserieën aan Initial en UPS. Lamboo voorziet een professionele 24/7 service op de carrosserie, gas- en stroomvoorzieningen. Als je met je food truck elke dag op pad bent is dat geen overbodige luxe. Of je nu in de binnenstad van Groningen staat met je food truck of op het strand in Zeeland, Metos en Lamboo hebben altijd een deskundige monteur in de buurt om je te ondersteunen met service mocht dat nodig zijn. Ze zijn kortom net zo mobiel als de food trucks zelf.” 

Voorsorteren op nieuwe trends

Volgens Breeman is er niets wat de hype rond food trucks kan afremmen. “De consument verwacht een steeds gevarieerder en beter aanbod op braderieën en evenementen. Daardoor worden er nu steeds ruimere food trucks gebouwd met moderne keukens, waarin je als chef kok leuke gerechten kunt koken. Ook gemeenten zien in dat de food truck niet meer is weg te denken uit het straatbeeld en kijken daardoor nu steeds vaker met een frisse blik naar hun vergunningenbeleid. In Amsterdam loopt nu een proef op 24 plekken in de stad! Dat geeft wel aan dat food trucks hot zijn.” 

Drie lekkere concepten

Om zijn visie kracht bij te zetten ontwikkelde Breeman samen met Metos drie nieuwe foodtruck concepten. “Dat is het mooie van Metos. Ze leveren niet alleen de beste keukenapparatuur voor food trucks, ze weten ook hoe je er het mooiste rendement mee behaalt. Voor onze food trucks heeft dat geresulteerd in drie lekkere concepten: Gourmet Burger, Asian Street Food en een Sushi concept. Daarmee gaan we niet alleen terrein maar ook de harten van vele mensen winnen!” 

Meer informatie Food trucks