Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 322

Hotel Pulitzer Amsterdam

9 Nov, 2016

Hotel Pulitzer Amsterdam

Alexander van Gastel - General Manager:

“Metos is een professionele partij die meedenkt en zorgt voor goede ondersteuning. Communicatie met een projectleider is cruciaal voor het efficiënte verloop van het traject.” 

De uitdaging

Er is hier sprake van een oud gebouw met vrij kleine vertrekken. Dat maakte het tot een uitdaging om de keukenruimten zo efficiënt mogelijk in te richten. Niet alleen qua apparatuur, maar ook als het gaat om de routing en benodigde capaciteiten.

Het project

Samen met de opdrachtgever hebben we vooraf bekeken hoe de nieuwe keukenruimten en -faciliteiten het beste ingedeeld en geplaatst konden worden. In de hotelkelder is een nieuwe voorbereidingskeuken geplaatst en op de begane grond is een half open designkeuken ingericht, waar de gerechten voor het eveneens nieuw gecreëerde restaurant worden bereid. De pantry van de espressobar is van uiteenlopende apparatuur voorzien, waaronder een vaatwasser met geïntegreerde condensunit en glazenspoelmachine op osmose. Om de nieuwe gerechten te bepalen voor op de menukaart van het restaurant, is de keukenbrigade in ons Kitchen Experience Center in Amsterdam te gast geweest voor een aantal proefkooksessies.