Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 322

Militair Revalidatie Centrum Aardenburg

6 Jun, 2018

Militair Revalidatie Centrum Aardenburg

Het project 

In het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg in Doorn komen militairen en burgers om te revalideren na een ongeluk, blessure, operatie, ziekte of beroerte. Dat doen ze onder het motto Fit for life: optimale fysieke en mentale mobiliteit. De keuken was verouderd, mensen klaagden over het eten. Dat terwijl hier wel optimale fysieke en mentale mobiliteit wordt verwacht. Fit for life is dan ook het vertrekpunt voor het nieuwe restaurant ‘DE MESS’ van MRC Aardenburg.

Het MRC en Paresto lieten zich inspireren door civiele partners, sportcentrum Papendal en de Universiteit Wageningen, die al experimenteerden met voeding op maat. Dat resulteerde in het concept Geeft (Kr)acht, dat uitgaat van een passend voedingsaanbod volgens de schijf van 5, aangevuld met 3 componenten: beleving, bewustwording en motivatie.

Metos is nauw betrokken geweest bij het concept en de inrichting van de complete professionele bedrijfskeuken en spoelkeuken. In de open keuken worden alle maaltijden met verse producten à la minute bereid in het zicht van de gasten. Dat geeft een dynamische gezellige sfeer en draagt ook bij aan de bewustwording over gezond eten. Dat is hét startpunt voor optimaal herstel volgens het nieuwe voedingsconcept van Defensie. Het restaurant van MRC Aardenburg dient als voorbeeld voor alle keukens van Defensie. “Niet alleen de klanten, ook het personeel is enthousiast”, constateert districtmanager van Paresto Eric Ackermans. “De kok die voorheen altijd in een gesloten ruimte werkte, staat nu op de bühne en bereidt het eten en plein public. Dat geeft een enorme boost, die beide kanten op werkt.”

Lees ook de klantcase van MRC Doorn