Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 322

Nederlandse chipmachinefabrikant

8 Jun, 2017

Nederlandse chipmachinefabrikant

De uitdaging

Een bedrijfsrestaurant met maar liefst 6 professionele bedrijfskeukens waarin een grote variëteit aan gerechten wordt aangeboden. Voor een Nederlandse chipmachinefabrikant met een multicultureel karakter. Er werken maar liefst 85 nationaliteiten die allemaal zo hun voorkeur hebben voor gerechten. In het 4000 vierkante meter tellende bedrijfsrestaurant kunnen 1500 mensen tegelijk eten. 

Het project

Metos heeft voor dit project de gehele keuken- en spoelkeuken inrichting verzorgt met hoogwaardige apparatuur en een efficiënte routing. Iedere keuken in het bedrijfsrestaurant heeft z’n eigen concept en apparatuur. Verder zijn er 2 complete spoelkeukens ontwikkeld en een voorbereidingskeuken.

De klant heeft als onderdeel van de spoelkeukens gekozen voor een Solus Eco, dankzij deze innovatieve en unieke oplossing kan het volume van het voedselafval worden gereduceerd tot wel 80%. De droge pulp die overblijft heeft niet alleen voordelen uit hygiënisch oogpunt, maar is ook nog eens milieuvriendelijk te verwerken.

Een andere unieke en ergonomische oplossing voor de spoelkeuken  is het hoog laag sorteersysteem van Rendisk. De dienbladentransportband is boven de sorteerunit gesitueerd. Het personeel gebruikt hierdoor de zwaartekracht om de vaat in de korven te plaatsen die eronder staan. Zo ontstaat er een verantwoorde ergonomische rechte houding tijdens het sorteren van de vaat en voorkomt het systeem onaangename werkhoudingen.