Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 300

Mijn offertes

U heeft geen items in uw offerte

Officiële 1e paal geslagen Metos Deventer

24 Apr, 2017

Officiële 1e paal geslagen Metos Deventer

Eerste paal voor bouw nieuwe hoofdvestiging Metos op A1 Bedrijvenpark Deventer

De nieuwbouw van Metos op A1 Bedrijvenpark Deventer is met het slaan van de eerste paal officieel gestart. Metos voegt twee bestaande vestigingen in Amsterdam en Ruurlo samen op deze nieuwe locatie.

Stef van Langen, directeur van Metos, zei in zijn toespraak dat het fijn is dat het na 2 jaar voorbereiding nu werkelijkheid wordt en de voortgang van de bouw nu voor iedereen zichtbaar is. Samen met Wethouder Robin Hartogh Heys van Gemeente Deventer werd de eerste officiële paal geslagen. Er werd feestelijk geproost met champagne. De wethouder verwelkomde de medewerkers van Metos met Deventer koek en heeft iedereen een stadstour beloofd.

Eerste paal voor bouw nieuwe hoofdvestiging Metos op A1 Bedrijvenpark Deventer

Nieuwbouw op 7.000 m2 terrein

Metos is specialist in professionele keukens en spoelkeukens. Het bedrijf telt ruim 110 medewerkers, waaronder een team servicemonteurs dat werkzaam is in heel Nederland en kantoorpersoneel dat op de nieuwe locatie, gelegen naast het toekomstige hotel Van der Valk, gaat werken. Op de kavel van 7.000 m2 komt een moderne bedrijfshal voor productie, assemblage en magazijn met kantoor. Het ontwerp van het nieuwe bedrijfspand is tot stand gekomen in samenwerking met Sec. Architecten uit Kampen.

Duurzaam bouwen

Duurzaamheid is belangrijk bij de ontwikkeling van het nieuwe bedrijfspand. Er wordt onder meer gebruikgemaakt van duurzame materialen en energie, zoals een lucht-water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en koeling in de bedrijfshal. Daarnaast wordt het voedselafval uit het restaurant met behulp van eigen apparatuur op locatie gerecycled tot compost. Aan de Stegge Twello is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het nieuwe bedrijfspand.

Foto's: Liselotte Kolthof