Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 300

Mijn offertes

U heeft geen items in uw offerte

Professioneel wassen. Uitbesteden of zelf doen?

18 Jun, 2014

Professioneel wassen. Uitbesteden of zelf doen?

Bij professioneel wassen draait het tegenwoordig vooral om kosten. Natuurlijk moet horecatextiel, hoteltextiel en zorgtextiel van een onberispelijke kwaliteit zijn en altijd vlekkeloos schoon. Maar organisaties willen er zo min mogelijk voor betalen en zo min mogelijk omkijken naar hebben. Hierdoor worden echter ook kansen over het hoofd gezien.

De algemeen heersende opinie is nog altijd dat het uitbesteden van professioneel wassen en drogen goedkoper is dan zelf doen. Veel organisaties kiezen er daarom kritiekloos voor om de zorg van professioneel textiel uit handen te geven. Los van het wassen en drogen zelf, bespaarje daar vanzelfsprekend een hoop gedoe en geregel mee. En ja, zo is de redenatie, dan stapelen de voordelen van outsourcing zich al snel op.

Total Cost of Ownership
Bij Metos weten wij uit ervaring dat het in de praktijk toch iets genuanceerder ligt. Het is zeker waar dat wassen en drogen in professionele omgevingen niet altijd top-of-mind is. De focus ligt immers op andere activiteiten. Maar een lage attentiewaarde staat zelden gelijk aan lage kosten. Integendeel. Door een gebrek aan aandacht laten veel organisaties met de was ook veel kansen en geld liggen. Want als je de Total Cost of Ownership (TOC) tegen het licht houdt, dan is het antwoord op de vraag: ‘outsourcen of insourcen?’ per bedrijf verschillend en dus zeker geen uitgemaakte zaak.

Winst halen uit wasgoed
Om te kunnen beoordelen of jouw organisatie winst kan behalen uit wasgoed is een gedegen inventarisatie vereist. Bij Metos kijken we daarbij naar:

  • (wettelijke) eisen en normen;
  • voorwaarden en mogelijkheden binnen de organisatie;
  • de totale kosten van wasserijdiensten;
  • het beschikbare textielpakket;
  • en natuurlijk het wensenpakket.

Wij wikkelen er geen doekjes om: wij willen als Metos graag een helder en eerlijk vergelijk voor je maken tussen insourcen en outsourcen. Op basis daarvan geven wij graag een betrouwbaar en onafhankelijk advies. Om onze onafhankelijkheid te onderstrepen werken wij samen met Xperian. Zij zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van kosten en service op het gebied van wasserijdiensten.

Haal het beste advies in huis met Metos
Ben je professioneel verantwoordelijk voor wasgoed en sta je voor de lastige afweging uitbesteden of zelf doen? Neem dan vandaag nog contact op met Casper Meenink, specialist wassen en drogen bij Metos: 0573 – 458 455. Dan weet je in ieder geval zeker dat je het beste advies in huis haalt.