Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 300

Mijn offertes

U heeft geen items in uw offerte

Professioneel wassen? Voorkom zeperds!

8 Apr, 2014

Professioneel wassen? Voorkom zeperds!

In professionele omgevingen zoals grootkeukens, (sport)verenigingen, ziekenhuizen en andere instellingen wordt wasgoed nog vaak gewassen in huishoudelijk witgoed. Goedkoper, zo is de gedachte, en minstens zo hygiënisch als in professionele wasmachines. Maar niets is minder waar.

Feit is dat er bij huishoudelijke wasapparatuur handmatig waspoeder en wasverzachter wordt toegevoegd. Vaak op gevoel. Soms op de gok. Maar altijd teveel. Hierdoor is de kans groot dat er zeepresten achterblijven op je wasgoed. En dat is natuurlijk minder goed. Bovendien ben je door handmatig doseren ook nog eens relatief veel geld kwijt aan wasmiddel.
Heb je op een dag veel te wassen, dan krijg je de ergernissen er gratis bij. Want wasprogramma’s van huishoudelijke wasmachines nemen de tijd die jij als professional niet hebt.
En de trend om wasgoed op steeds lagere temperaturen te wassen maakt het al te bont. Een vies keukendoek of schort vol met bacteriën van rauw vlees of vis, krijg je op 30 of 40 graden echt niet hygiënisch schoon. Dus hoezo professioneel wassen?

Sinner-diagram
Bij Metos hangen we wassen altijd op aan het Sinner-diagram. Waarmee wij in professionele omgevingen aandacht vragen voor de succesfactoren van een schone was. Te weten: wastijd, temperatuur, chemicaliën en de mechanische werking van de wasmachine. Professioneel wassen betekent dat je deze factoren goed op elkaar afstemt. Met huishoudelijke wasmachines is dat niet te doen, omdat ze niet vrij programmeerbaar zijn. Professionele wasmachines van Metos zijn dat wel.  Met Metos heb je dus meer grip op wasresultaten, het verbuik van wasmiddel en dus de kosten. Vraag dus bij aanschaf van een wasmachine altijd of de deze vrij te programmeren is.

De voordelen van een professionele wasmachine

  • een professionele wasmachine past zijn wasprogramma aan de hoeveelheid wasgoed aan die in de trommel wordt gestopt;
  • Een professionele wasmachine doseert wasmiddel tot op de milligram nauwkeurig. Zo voorkom je verspilling van wasmiddel;
  • Wasmachines van Metos zijn voorzien van een weegsysteem waarmee de hoeveelheid wasgoed wordt gewogen. Hoe minder wasgoed in de trommel, des te minder wasmiddel er wordt verbruikt;
  • Een  professionele wasmachine kent geen afvoerpomp, maar is uitgerust met een afvoerklep. Hierdoor is het wasresultaat altijd beter dan bij huishoudelijke wasmachines;
  • Professionele wasmachines werken sneller waardoor er in kortere tijd meer schoon wasgoed uit te halen valt.

 

Grandimpianti
Metos heeft een vlekkeloze reputatie in professionele omgevingen.  Dat willen wij graag zo houden, daarom adviseren wij wasmachines, drogers en strijkers van het topmerk Grandimpianti. Deze professionele wasmachines zijn standaard uitgerust met het gepatenteerde DWS-systeem, waarmee de machine automatisch de was weegt. Om vervolgens de meest efficiënte inzet van energie, water en wasmiddel te garanderen.  Zo voorkom je zeperds!
Casper Meenink – Specialist wassen en drogen MetosNL