Terug naar het overzicht

METOS DOORSCHUIFMACHINE WD 6

6630014 | 9KW, wasmiddelpomp & breektank, 50 korven p/u

  • Zelfreinigend
  • Minder verbruik met Eco-Flow
  • Ergonomisch ontwerp

De Metos WD-6 is één van de beste vaatwassers op de markt. De gebruiker heeft centraal gestaan bij het ontwerpen van de Metos WD-6 en dat zie je terug in het ergonomische ontwerp waarbij de kap volledig automatisch omhoog bewogen kan worden in plaats van naar voren. Hierbij verdwijnt de hete stoom en zeepdampen aan de achterzijde zodat de gebruiker hier geen hinder van ondervindt.

De ingebouwde HACCP controlesysteem zorgt ervoor dat aan de hoogste hygiëne standaarden wordt voldaan. De machine controleert de watertoevoer tijdens de laatste spoeling. Indien de temperatuur van het naspoelwater onder 85°C zakt, blijft de machine wassen tot de juiste temperatuur bereikt is. De resterende wastijd en temperatuur zijn makkelijk af te lezen op het paneel. De machine reinigt zichzelf met behulp van het reinigingsprogramma waarbij er gereinigd en gespoeld wordt met water van 85°C.

De WD-6 met elektronische besturing is thermisch en akoestisch geïsoleerd en heeft drie programma’s: 1.2, 1.7 en 3.2 minuten (fabrieksinstellingen, eigen instellingen mogelijk).

De vaatwasser is standaard voorzien van een ingebouwde breektank met drukverhoginspomp, zeeppomp, afvoerpomp, een basiskorf, vingerkorf en een bestekkorf. De machine beschikt over 3 verschillende wastijden voor glas van 1.2, 1.7 en 3.2 minuten. Met een capaciteit van 50 korven per uur levert de WD 6 veel kostbare tijd op.

Bij Metos werken we hard aan duurzame verbeteringen in de keuken en dat zie je terug bij de vaatwassers die wij aanbieden. Zo zijn de doorschuif vaatwassers dubbelwandig geïsoleerd en zorgt de condensunit ervoor dat de stoom via de achterzijde de unit in gaat en hier condenseert. De warmte die van dit proces afkomt zorgt ervoor dat het inkomende koude water word opgewarmd voor de volgende wasbeurt. Tevens word hier de koude lucht weer voor gebruikt om in de ruimte te blazen en te zorgen voor een aangename werktemperatuur in de afwas ruimte.

Deze condensunit kan tot 9% energie besparen of 0,03 kW per vaatwaskorf. In combinatie met de optionele warmtewisselaar kan er zelfs 41% energie of 0,13 kW per vaatwaskorf worden bespaard.

Neem vrijblijvend contact met ons op als wij u kunnen helpen met het optimaal inrichten van uw keuken of benieuwd bent naar prijzen.

Specificaties

Formaat (bxdxh): 602x660x1430

Doorvoerhoogte: 405mm

Gewicht: 115Kg

Aansluitspanning: 400v/3n/50Hz

Waspomp (kW) 0.9

Boiler (kW) 9/12 **

Tank verwarmer (kW) 1.8

Afvoerpomp (kW) 0.04

Drukverhogingspomp (kW) 0.37

Tankvolume (liter) 50

Max. capaciteit, korven / uur 50*

Tankfilters: Standaard

Naglanspomp: Standaard

Waterverbruik

spoeling/programma (liters) 2.5-4

Geluidsniveau (dB (A)) *** 61

Totaal aangesloten vermogen 9KW

Kenmerken

De WD-6 in het kort

● volledig RVS ook de wasarmen

● volledig geïsoleerd

● 3 wasprogramma’s en een reinigingsprogramma

● korventeller, per dag en voor de totale gebruikstijd

● gegarandeerde naspoeltemperatuur van 85°

● pauze functie

● standaard geleverd met 1 basiskorf, vingerkorf en een bestekkorf

● afmetingen 602/700x660/740x1430/1880H±25

Condensunit

Bij Metos wordt hard gewerkt aan groene oplossingen. Bijvoorbeeld de doorschuifmachines WD-6, WD-7 en WD-8, die al meer dan 25 jaar volledig geïsoleerd worden uitgevoerd.

De condensunit zorgt ervoor dat de stoom via de achterzijde de unit in gaat en hier condenseert. De warmte die van dit proces afkomt zorgt ervoor dat het inkomende koude water word opgewarmd voor de volgende wasbeurt. Tevens word hier de koude lucht weer voor gebruikt om in de ruimte te blazen en te zorgen voor een aangename werktemperatuur in de afwas ruimte.

De condensunit kan tot 9% energie besparen of 0,03 kW per vaatwaskorf! In combinatie met de optionele warmtewisselaar kan er zelfs 41% energie of 0,13 kW per vaatwaskorf worden bespaard.

Contact opnemen?

*Verplichte velden