Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 300

Mijn offertes

U heeft geen items in uw offerte

Korventransportmachines

Korventransportmachines

Korventransportmachines voor in de professionele spoelkeuken

Korventransportmachines voor de spoelkeuken

Metos heeft een uitgebreid assortiment aan professionele korventransportmachines voor spoelkeukens van grote bedrijven en zorginstellingen. Aanvullend hierop hebben we bijvoorbeeld ook speciale pannenwasmachines en bandmachines in het assortiment en weten we alles van sorteerinstallaties. Bij de ontwikkeling van de vaatwasapparatuur is rekening gehouden met alle eisen van de moderne professionele spoelkeuken met betrekking tot ergonomie, hygiëne en het milieu. 

Duurzame vaatwasapparatuur

Nieuwe inzichten en productinnovaties maken de professionele vaatwasapparatuur niet alleen intelligenter, maar ook steeds milieubewuster en duurzamer. Metos hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij Metos kunt u kiezen voor 'groene vaatwasapparatuur'. Deze korventransportmachines bieden naast een excellent wasresultaat zowel voordelen voor het milieu als besparingen op water, zeep, energie en werkuren. Zo zijn de machinebehuizing en deuren dubbelwandig en behandeld met een geluiddempend materiaal. Dit zorgt ervoor dat het geluidsniveau aanzienlijk wordt verlaagd. De vaatwasmachines maken gebruik van het Dubbel Transport Systeem. Met het DTS zal de korf bijna niet meer stilstaan in de machine. Deze techniek zorgt voor een meer gelijke verdeling van het spoelwater en dus een gelijker resultaat. De Metos ICS+ functionaliteit controleert de korvenrij en voorkomt het wassen van lege ruimtes. Wanneer de sensor een lege ruimte bemerkt tussen de korven, pauzeert de machine tot de volgende korf eraan komt. In de stand-by positie worden de waspompen gestopt. Indien nodig, kan de vaatwasser handmatig gestart worden. 

Milieuvriendelijke korventransportmachines 

De operationele kosten zijn minimaal door de milieuvriendelijke innovaties van de korventransportmachines. Zo bevat de vaatwasmachine een voorspoelsectie die het water uit de machine recirculeert. Op deze manier hoeft er geen aparte voorspoelsectie met schoon water gebruikt te worden. De dubbele naspoeling beperkt het gebruik van schoon water bij de naspoeling tot een minimum. U bespaart op de kosten van zowel chemicaliën als energie. De korventransportmachine van Metos bevat de meest efficiënte warmteterugwininstallatie op de markt welke de temperatuur van het inkomende koude water verwarmt naar meer dan 50°C. Het controle systeem voor de HACCP registratie controleert volgens de HACCP normen de temperatuur van de wastanken en van de naspoeling en geeft een waarschuwing bij een te lage temperatuur. Metos zorgt ervoor dat de vaatwasapparatuur en logistiek in de spoelkeuken optimaal wordt afgestemd op de benodigde capaciteit, ook tijdens piekuren. Zo bent u verzekerd van het beste wasresultaat onder alle omstandigheden. 

Meer informatie

Metos heeft voor iedere professionele spoelkeuken een geschikte vaatwasoplossing afgestemd op uw wensen. Neem contact op met onze specialisten en vraag naar de mogelijkheden.