Terug naar het overzicht

Blog: Reduceer voedselverspilling in de zorg met het Metos WeCare system.

29 / 11 / 2022

Reduceer voedselverspilling in de zorg met het Metos WeCare system.

Voedselverspilling is in veel ziekenhuizen en verpleeginstellingen een grote zorg. Ondanks de dringende roep om onze ecologische voetprint te verkleinen en zuiniger met voedsel om te gaan, belandt nog altijd maar liefst 30 tot 40% van alle ingekochte voedselproducten in de vuilnisbak.

Een onverteerbare situatie die vraagt om een deskundige ingreep. Het probleem volgens Metos: veel zorginstellingen werken met systemen die niet geschikt zijn om op maat gemaakte porties te serveren en zijn erg arbeidsintensief. Bovendien laat de kwaliteit van het voedsel vaak te wensen over waardoor er minder goed van gegeten wordt.

WeCare System van Metos

De oplossing voor dit probleem: Een à la carte totaalsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor zorginstellingen. Porties eten worden met dit systeem altijd op maat gemaakt. Geen halfleeg gegeten borden of onaangebroken maaltijden in de prullenbak. Doordat het voedsel pas verwarmd wordt als er vraag naar is, blijven de ingrediënten tot het laatst mogelijke moment gekoeld. Producten worden bovendien direct na verwarming uitgeserveerd waardoor de kwaliteit van de maaltijd ook nog eens omhooggaat. Zijn er nog meer voordelen? Jazeker! Omdat het voedsel met WeCare minder bewerkingen nodig heeft, is er meer tijd voor de afwerking van de maaltijd en is er meer tijd voor de gasten of cliënten.

Metos WeCare is direct toepasbaar voor zorginstellingen die beschikken over een restaurant of centrale huiskamer, maar ook voor de uitgifte van warme maaltijden buiten de deur. Denk aan aanleunwoningen en/of tafeltje dekje. Er is dus geen complexe keuken meer nodig. In veel gevallen kan de locatie eenvoudig worden aangepast. Kortom, WeCare is altijd de beste keuze in de zorg.

De voordelen van het Metos WeCare System op een rijtje

  • Verbeterde kwaliteit voedsel
  • Verhoogde efficiency; meer tijd voor de gasten
  • Reductie voedselverspilling
  • Kostenbesparing
  • Eenvoudig aan te sturen en te monitoren vanuit het management
  • Inzetbaar op elke zorglocatie
AdobeStock_307209895
Financieel voordeel met onze Metos System Rational® Reinigingstabletten Combideals! 23 / 09 / 2022 Volgend bericht