Coronamaatregelen Metos

Coronamaatregelen Metos

Coronamaatregelen Metos

Coronamaatregelen Metos

Vanwege het Coronavirus neemt Metos diverse maatregelen.
We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Hieronder nemen we je mee in onze maatregelen. Let op! Dit bericht wordt regelmatig bijgewerkt. 

Het werk bij onze klanten gaat zoveel mogelijk door. Om dit goed en veilig te doen, hebben wij een risicobeoordeling gedaan en een RI&E opgesteld. Deze is gebaseerd op de meest actuele informatie van het RIVM en vormt het uitgangspunt voor de instructies die wij onze collega’s hebben meegegeven. In hoofdlijnen zijn deze als volgt: 

 • Onze collega’s schudden geen handen en bewaren tenminste 1,5 meter afstand  
 • Onze collega’s volgen de hygiëne-maatregelen van het RIVM 
 • Onze collega’s nemen geen eten, drinken, gereedschappen of materialen aan. Dit pakken zij zelf.
 • Onze collega’s blijven thuis bij (milde) verkoudheidsklachten en/of griep, wanneer een van de gezinsleden griep heeft en/of wanneer zij of hun huisgenoten positief zijn getest op Corona. 
 • Bij werkzaamheden in publieke ruimten zoals zorginstellingen & ziekenhuizen, openbaar vervoer omgevingen, onderwijsinstellingen, hotels en horeca gelegenheden, kantoorgebouwen etc. respecteren onze collega’s de protocollen. Zij vermijden drukte en zetten werkgebieden af om tenminste twee meter afstand tot het publiek te bewaren. Wij zetten in publieke ruimten geen medewerkers in waarvan bekend is dat hij of zij een verhoogd risico heeft door gezondheid of leeftijd.
 • Onze collega’s mogen deelnemen aan vergaderingen of evenementen mits alle aanwezigen voortdurend 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Om dit mogelijk te maken stelt u een specifiek protocol op en richt u de ruimte vooraf zo goed mogelijk in. Denk aan looproutes, en het afzetten van (vergader) plekken, en leg vast wie deelneemt aan het evenement (inschrijving).
 • We hebben een voorkeur voor op afstand vergaderen.
 • Onze collega’s respecteren de protocollen van onze opdrachtgevers, mits deze niet in strijd zijn met de richtlijnen van het RIVM.  
 • Onze collega’s op kantoor werken zoveel mogelijk thuis, of op gepaste afstand van elkaar. 
 • Werkbonnen worden niet meer ondertekend op het touchscreen van onze monteurs. Er wordt gevraagd naar de naam van de klant die de technicus dan zelf zal noteren. 
 • Doordat veel locaties nu gesloten of beperkt bezet zijn, geeft de huidige situatie ook de mogelijkheid om nu werkzaamheden bij u uit te voeren die anders in de vakanties gepland stonden. Is dit het geval? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Metos. 

Hoe nu verder?

Metos heeft een coronateam samengesteld en volgt hiermee de actuele ontwikkelingen op de voet. Dit bericht zal naar verwachting dan ook regelmatig worden bijgewerkt. Ook roepen wij u op om er samen met ons voor te zorgen dat ons werk zoveel mogelijk door kan gaan, maar het ook te respecteren als dit niet lukt. Heeft u zelf nog vragen of aandachtspunten? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Metos.  

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Liever door ons gebeld worden?

*Verplichte velden