Terug naar het overzicht

GASTROBAR BLEND 61

WINTERSWIJK

45
GASTROBAR BLEND 611.jpg

Gastrobar Blend 61 Winterswijk

Waar gastronomie en gastvrijheid het beste in elkaar naar boven halen

Gastrobar Blend 61 is nieuw in het centrum van Winterwijk, gelegen in de mooie streek Achterhoek. Deze bestaande horecazaak is volledig verbouwd en omgetoverd tot een fraai ingerichte gastrobar. Wat zoiets betekent als een cafésfeer met aantrekkelijk geprijsd eten dat qua kwaliteit niet onder moet doen voor een restaurant. Metos heeft er een compleet ingerichte keuken gerealiseerd die van alle gemakken is voorzien. De bestaande beschikbare ruimte is goed benut en er is goed gekeken naar de behoeften en benodigdheden. De uitdaging was om de keuken zodanig in te richten dat in de bestaande ruimte toch alle voorzieningen aanwezig zijn en de routing zo optimaal mogelijk is, zodat er efficiënt kan worden gewerkt. De eigenaren Wouter en Maaike van Mosselaar zijn blij met het resultaat en hopen dat nog vele gasten kunnen genieten van een heerlijke maaltijd uit onze Metos keuken.

Gastobar Blend 61 is zowel geopend voor koffie met huisgemaakt gebak, een eigentijdse lunch als voor een complete avond uit. Een bezoek aan deze nieuwe zaak staat garant voor puur en intens genieten. Hoogstaande kookkunsten worden gemixt met een tikkeltje eigenwijsheid. Alleen het beste vlees, de meest verse vis en de mooiste groenten en kruiden worden in de keuken gebruikt. Naast het eten wordt veel tijd en aandacht besteed aan de dranken. Zo zorgen ze voor mooie, bijpassende wijnen, strak getapte Brand (speciaal)biertjes en kun je met een goed glas Champagne genieten in de nieuwe lounge.

Onze gastheer Wouter neemt in ieder geval uitgebreid de tijd om het concept uit te leggen. Het komt in een notendop neer op kiezen uit zestien gerechten ter grootte van een tussengerecht tegen een vaste prijs van € 12,00 per gerecht. Er staan bijzondere gerechten op de kaart zoals het gerecht knolselderij met zachte puree, zure hardere groene appel, Arabische specerijen en romige, krokante amandel. Of wat te denken van een vegetarisch gerecht met polenta, een papperig maisgerecht dat fenomenaal lekker krokant is gebakken? Ook erg bijzonder is de kalfszwezerik, een orgaan afkomstig van het kalf, dat een van de fijnste stukjes orgaanvlees wordt genoemd. Het is geen eenvoudige bereiding: eerst moet de zwezerik een uur goed gespoeld worden en daarna gepocheerd in bouillon. Dan weer spoelen en de knobbels en vliezen verwijderen en dan uiteindelijk bakken of ergens in verwerken. Fenomenaal lekker is ook het basilicumdessert, een sponzige basilicumberg met lopende compote van blauwe bes en vers gedraaid ijs met milde dropsmaak. 

Kortom, Gastrobar61 is genieten in een eigentijdse en informele omgeving. Een nieuw concept met zowel stadse allure als de warmte en laagdrempeligheid van de Achterhoek.

Bekijk hier de video: 

blend_61_winterswijk20200922_0467-min.jpg
HOUSE OF RITUALS 05 / 03 / 2021 Volgend bericht