Terug naar het overzicht

HOTEL JAKARTA

AMSTERDAM

43
hoteljakartaamsterdamwateraanzichtsearch-2.jpg

Hotel Jakarta

“Metos heeft een 5-sterren mentaliteit”

“Een groene oase midden in Amsterdam.” Zo omschrijft general manager Nico Evers ‘zijn’ Jakarta Hotel, dat vorig jaar zomer op de punt van het Java-eiland de deuren opende. “Waar vroeger de schepen vertrokken naar Indonesië, stap je nu in een wereld van ongekende luxe. De geschiedenis van deze plek, de architectuur, de inrichting en de gekozen materialen, maken het Jakarta Hotel tot het mooiste hotel van Amsterdam.”

Westcord Hotels won in 2014 een prijsvraag die door de Gemeente Amsterdam was uitgeschreven. “Wij hebben op het Java-Eiland een bijzondere ambiance gecreëerd, waar twee werelden samen komen. Een botanische binnentuin, slaapkamers met magistraal uitzicht over het IJ, een luxe wellness en een voortreffelijk restaurant, moeten van Hotel Jakarta de huiskamer van Amsterdam maken”, aldus Evers.

Keuken en spoelkeuken van Metos

Volgens Evers staat het hotel nu al bekend als zeer publieksvriendelijk. “70% van al onze gasten is lokaal en komt genieten van een lunch, diner of cocktail in Café Jakarta of Skybar Malabar. We hebben zelfs een bakkerij waar men versgebakken broodjes kan halen of kan genieten van speciale koffie.” Met zoveel variatie worden er hoge eisen gesteld aan de voorbereidings- en uitgiftekeuken van het hotel. “We zijn om die reden al in een heel vroeg stadium in gesprek gegaan met Metos uit Deventer. Metos heeft als leverancier van professionele keukens en spoelkeukens veel ervaring met grote projecten. In de persoon van Jos Sauer hadden wij
een prettige en professionele sparringpartner tijdens het ontwerptraject van dit hotel.
Dat heeft geleid tot een zeer complete keuken, met alles erop en eraan. En daarnaast zijn ook de spoelkeuken, bakkerij en diverse bars door Metos ingericht en voorzien van circulaire oplossingen.”

Metos voldoet aan duurzaamheidseisen

Een van de sterke punten van het Jakarta Hotel is het duurzame karakter. “Bij de bouw van het hotel hebben wij gekozen voor de BREEAM-richtlijnen. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Al onze toeleveranciers hebben wij door deze BREEAM-bril bekeken. Metos heeft zich ook op het gebied van duurzaamheid uitstekend gepresenteerd, zoals bijvoorbeeld met de centrale koelinstallaties en foodwaste apparatuur. Ze hebben net als wij een 5-sterren mentaliteit. Als je dan ook nog weet dat je 24 uur per dag kunt vertrouwen op de service van Metos, dan begrijp je waarom we bij Hotel Jakarta zeggen: voor ons alleen Metos.”

Meer informatie

Wilt u weten wat Metos voor uw bedrijf kan betekenen? Neem eens vrijblijvend contact op met een van onze enthousiaste verkoop adviseurs via 088 – 0242 300 of verkoop@metos.nl. 

INTRATUIN 09 / 04 / 2021 Volgend bericht