Terug naar het overzicht

PRAKTIJKSCHOOL DE EINDER

DEN HAAG

36
Metos Einder den Haag20201126_0821-min.jpg
Metos Einder den Haag20201126_0821-min.jpg

PRAKTIJKSCHOOL DE EINDER

Opdrachtgever

De Einder is een praktijkschool op het voortgezet onderwijs die leerlingen begeleidt naar een vervolgopleiding of baan. Iedereen volgt zijn of haar eigen route waarbij wordt gekeken wat de leerling wil en kan. Focus ligt op het doen, de opleiding is dan ook praktijkgericht.

Op de Einder wordt ook het praktijkvak consumptief koken gegeven. Hier leren de leerlingen alles met betrekking tot basis koken, catering, keuken assistent of bediening assistent. Hierbij is een mooi  en professioneel instructielokaal een must voor het geven en volgen van een goede les.

Het proces

De aanleiding voor een nieuwe keuken bij de Einder was onder andere de apparatuur van de keuken, deze was verouderd en aan vervanging toe. Hierbij kwam ook dat de indeling niet volledig wens was. De leraar had onvoldoende overzicht over het lokaal en de leerlingen en een nieuwe keuken was daarom gewenst.

In een aantal sessies is Metos samen met de verantwoordelijke leraar de ideale keuken gaan tekenen. Er is hierbij goed gekeken naar mogelijke valkuilen en nadelen van de vorige keuken om nu een 100% passende oplossing te creëren. Op basis van deze tekening is er in een paar sessies een complete offerte gemaakt.

De voornaamste eis voor de nieuwe keuken was dat de leraar goed overzicht over de keuken en leerlingen moest hebben en er mocht er geen gas meer gebruikt worden om op te koken. Daarnaast was het van belang dat de leerlingen voldoende ruimte hebben om te koken, spoelen en snijden. Voor de leraar moest er ook een unit aanwezig zijn waarop hij instructie kan geven. Deze wensen zijn allemaal meegenomen in het eindresultaat.

Metos heeft met trots dit prachtige lokaal mogen realiseren. De leskeuken bestaat uit 1 instructie unit voor de leraar en 10 werkplekken voor de leerlingen. Ook beschikt de school over een spoelkeuken en kantine keuken.


Wilt u weten wat Metos voor uw bedrijf kan betekenen? Neem eens vrijblijvend contact op met een van onze enthousiaste verkoopadviseurs via 088 – 0242 300 of verkoop@metos.nl

IKEA 13 / 07 / 2021 Volgend bericht