Metos in de zorg

Metos, de ultieme partner voor professionele keukens in het zorgsegment. Ons doel is om u volledig te ontzorgen, zodat u zich kunt richten op wat het belangrijkste is: de bewoners en gasten. Met onze eenvoudig te bedienen apparatuur en ondersteuning in culinair advies, bieden wij u de tijd en vrijheid om te zorgen voor een smakelijke en huiselijke eetervaring. Uw medewerkers worden getraind door onze culinaire coaches en werken samen met onze voedselleveranciers om topkwaliteit te waarborgen en te voldoen aan HACCP- en veiligheidsnormen. Kies voor Metos en transformeer uw zorginstelling in een plek waar beter eten leidt tot een gezondere en gelukkigere omgeving.

 • Maatwerk
 • Losse apparatuur
 • Service & Onderhoud
 • Operational lease

Metos is dé specialist in de zorgbranche en staat bekend als de nummer één op het gebied van professionele (spoel)keukens.

Bij Metos draait het om Kitchen Intelligence

Bij Metos draait het om Kitchen Intelligence. Wij zien de keuken als de centrale plek van ondernemingen, instellingen en restaurants. Deze speelt een belangrijke rol en combineert beleving met hedendaagse technieken. Het is een plek waar mensen moeten kunnen presteren en waar ergonomie, veiligheid, duurzaamheid en gastronomie samenkomen.

Metos is dé specialist in de zorgbranche en staat bekend als de nummer één op het gebied van professionele (spoel)keukens

Metos staat voor een betere culinaire ervaring, voor gezonder eten en gelukkigere bewoners en gasten. Kies voor onze gebruiksvriendelijke en hoogwaardige zorgapparatuur, en laat ons u ondersteunen met onze passie voor culinair genot. Samen creëren we een smakelijke en gezonde toekomst voor uw zorginstelling.

BCM Stadskanaal klein (15)

Maatwerk professionele zorg keukens

Wij worden gedreven door innovatie en de passie voor verbetering. Dat beperkt zich niet tot het steeds blijven optimaliseren van ons aanbod in apparatuur, maar vooral onze filosofie over verschillende keukens. Hoe halen we het hoogste rendement uit een keuken? Hoe zorgen we voor een duurzamer energieverbruik? Hoe zorgt u dat al uw personeel veilig kan werken in de keuken? Welke apparatuur heeft u nodig om uw rendement te verbeteren? Metos kan helpen met een totaal oplossing voor uw keuken en zorgt hierbij voor begeleiding van A tot Z.

 • Consultancy
 • Ontwerp
 • Inkoop
 • Plaatsing
 • Service
Productafbeeldingen_refurbished_promo-blauw

Op zoek naar stekkerklare apparatuur voor in de zorg?

Metos biedt een uitgebreide voorraad aan hoogwaardige apparatuur speciaal voor zorginstellingen, met flexibele leaseopties en duurzame refurbished keuzes die perfect aansluiten op uw behoeften. Ons toegewijde service- en onderhoudsteam staat altijd klaar om uw apparatuur in optimale conditie te houden, zodat u zich volledig kunt richten op de zorg. Laat Metos uw zorginstelling naar succes leiden met betrouwbare apparatuur en uitstekende ondersteuning.

Wist je dat..._Horeca pagina
WeCare by Metos

WeCare Concept

Voedselverspilling blijft een aanzienlijke zorg, zelfs in ziekenhuizen en verpleeginstellingen. Hoewel er een dringende oproep is om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en zuiniger met voedsel om te gaan, wordt nog steeds een alarmerende 30 tot 40% van alle ingekochte voedselproducten verspild, eindigend in de vuilnisbak.

Deze verontrustende situatie vereist een deskundige aanpak. Volgens Metos ligt het probleem deels in het gebruik van ongeschikte systemen in zorginstellingen om op maat gemaakte porties te serveren, wat bovendien zeer arbeidsintensief is. Daarnaast laat de kwaliteit van het voedsel vaak te wensen over, wat resulteert in een verminderde eetlust bij de patiënten.

Monteur_auto_buiten.jpg

Service en onderhoud binnen uw zorginstelling?

Met een professioneel team van ruim 60 servicemonteurs en een snelle beschikbaarheid van apparatuur en onderdelen dragen wij zorg voor uw continuïteit. We staan 24/7 voor u paraat!

 • Marktleider
 • Landelijke dekking
 • Apparatuur op voorraad
 • Groot onderdelen magazijn
 • Nachtbevoorrading bussen
Video overlay - Radboud UMC2
metos-apparatuur.jpg

Metos Operational Lease

Met moderne horeca apparatuur kunt u het verschil maken in uw zorginstelling.
Naast het aanschaffen van apparatuur biedt Metos ook de mogelijkheid om
professionele keukenapparatuur te leasen.

Zo kunt u zonder investering toch beschikken over de nieuwste, zuinigste en modernste apparatuur in uw professionele keuken.
U hoeft zich niet druk te maken over het onderhoud; Metos zorgt dat de apparatuur in topconditie blijft.


- Blijf liquide
- Geen renteboete
- Inclusief service & onderhoud

WD-6 en WD-7 DUPLUS

Bespaar water en kosten in de spoelkeuken!

Ontdek het dual final rinse-systeem voor kapvaatwassers, een wereldprimeur! Met dit gepatenteerde spoelwonder bespaart u behoorlijke hoeveelheden water in vergelijking met de ouderwetse systemen.

Maar dat is nog niet alles! Laat u verbazen door onze nieuwste troef, de DUPLUS-technologie! Slechts 1 liter vers water is genoeg voor een complete wascyclus, en geloof ons, dat is echt miniem. Maar het resultaat? Verbluffend! Perfect schone vaat, elke keer weer!

Als u een moderne commerciële keuken runt, is er simpelweg geen betere keuze dan onze Metos WD-6 & WD-7 DUPLUS. Efficiëntie en duurzaamheid in één, omdat we geven om jouw succes én de wereld om ons heen! Ervaar de kracht van Metos DUPLUS!

Logo's zorg pagina
Jeroen_.2e16d0ba.fill-900x700-c100

Kenniscarrousel: blijven ontwikkelen!

Tijdens onze Metos kenniscarrousel willen wij u informeren en enthousiasmeren over het behalen van het hoogste rendement uit uw keuken, het realiseren van een duurzamer energieverbruik en het onder de aandacht brengen van de laatste innovaties op het gebied van grootkeukentechniek.
Ook ontdekt u nieuwe apparatuur en technologieën in een gevarieerd programma van interactieve demonstraties van 25 minuten.

- Vacumeertechnieken

- Regenereer instructies
- Hichef
- Rational connected cooking
- Highspeed oven
- Duurzame voedselafval oplossingen
- Duurzame koeloplossingen
- Duurzame vaatwasoplossingen
- Koken met inductie
- Io Living
- Refurbished apparatuur

Wilt u uw maaltijden naar een hoger niveau tillen? Metos helpt u graag met het trainen en opleiden van uw medewerkers door middel van onze culinaire coaches!

WoutervanderSar_17.120100-18.jpg

Onze zorg specialisten staan klaar voor u!

Onze zorg specialisten, Marcel Hendriks, Tony Verburg en Misha van Gool, staan klaar om hun uitgebreide expertise en ervaring in te zetten voor elk zorg gerelateerd vraagstuk. Met jarenlange ervaring zijn zij ware specialisten in hun vakgebied. Of het nu gaat om advies over losse apparatuur of om servicegerichte oplossingen, zij weten als geen ander hoe ze zorgondernemers kunnen ondersteunen en hun bedrijven naar een hoger niveau kunnen tillen.

Bel Marcel via 06 54 95 04 65 of per mail marcel.hendriks@metos.nl

Andere vraag?

*Verplichte velden