Terug naar het overzicht

LAVERHOF

BRABANT

31
170815-0644schaik_bewerkt.jpg

LAVERHOF BRABANT

Patrick Fassbender - Eerstverantwoordelijke Facilitair

"De eerste keuken ging in maart 2016 open. Na twee dagen zag je de bewoners al lekker eten en was er rust op de afdeling."

De uitdaging

Centraal stond de vraag wat de toekomstige bewoner van Laverhof wil. Er is steeds meer sprake van individuele zorg. Op de dubbellocatie Cunera|De Bongerd verschilt de situatie sterk per locatie. Doordat verschillende groepen bij elkaar kwamen gingen de eetmomenten in elkaar schuiven. Dat bood kansen.

Het project

Wij zijn mee gaan tekenen aan de hand van de vraag, hebben afdeling voor afdeling aangepakt. Alle basis zit daarin: aan de warme pas creëren, op het bord regenereren. Dat is ons ‘We Care System’, een compleet voedingsconcept, speciaal voor de zorg. Doordat er alleen voedsel wordt bereid als hier vraag naar is, blijven de componenten zo lang mogelijk gekoeld en is er veel minder verspilling. Hiermee wordt het mogelijk om bewoners een constante hoge kwaliteit van maaltijdvoorzieningen te bieden en tegelijkertijd kosten te besparen. Zo borg je de kwaliteit, en ook nog eens helemaal lean.

Er werd rekening gehouden met wat bewoners zélf kunnen. Sommige bewoners willen misschien wel meehelpen met het koken. Daarom is een muur uitgebroken, waardoor de keuken meer bij de huiskamer is betrokken. Daar is een kooktafel geplaatst, die deels in de huiskamer staat. Bewoners in een rolstoel kunnen de keuken in en daar helemaal rond.

Op De Bongerd hebben we voor de afdelingen Elstar en Sterappel de twee keukens op deze manier ingericht. Daar wordt nu koud geportioneerd en op het bord geregenereerd, in een restaurantsetting. Daar komt Bellefleur straks nog bij. Metos en Laverhof zijn een proces van continu verbeteren ingegaan, zowel voor de werkwijze als voor de producten en gerechten. We hebben gekeken naar regenereren op het bord, zónder deksel, zónder vocht op het bord, met grotere en kleinere porties. Daarvoor werd de tijd genomen. De eerste keuken ging in maart 2016 open. Na twee dagen zag je de bewoners al lekker eten en was er rust op de afdeling.

Meer informatie
Wilt u weten wat Metos voor uw bedrijf kan betekenen? Neem eens vrijblijvend contact op met een van onze enthousiaste verkoopadviseurs via 088 – 0242 300 of verkoop@metos.nl

NEDERLANDSE CHIPMACHINEFABRIKANT 01 / 10 / 2021 Volgend bericht