Altijd vooruit met Culinair Advies: Trainingen bij Metos

Altijd vooruit met Culinair Advies: Trainingen bij Metos

Waarom trainingen in de keuken onmisbaar zijn

Wij zijn Bart en Danny, culinaire adviseurs bij Metos. Elke dag staan we in professionele keukens, soms om uitleg te geven over (nieuwe) keukenapparatuur, soms om samen te koken met een keukenbrigade, en vaak om te laten zien hoe je nét dat beetje meer uit je keuken kunt halen. Dit doen we op veel verschillende plekken zoals lokale restaurants of bedrijfsrestaurants op de Zuidas maar ook op defensiekazernes en koninklijke locaties. We werken in grote industriële keukens tot kleinschalige zorg-woonkeukens.

Wat ons opvalt? De wereld van eten en koken verandert razendsnel. En als je keukenteam daar niet in meebeweegt, loop je achter de feiten aan. Precies daarom geven wij trainingen. Praktisch, leuk en direct toepasbaar.

Wij gaan samen met jouw team proeven, uitproberen, aanpassen en verbeteren: dat is waar de kracht van onze trainingen ligt. Vaak horen we dan: “Oh ja, zo hadden we er nog niet naar gekeken.”

Slimmer werken met keukenapparatuur

Een keuken vol slimme apparatuur is fantastisch! Echter zien we vaak dat maar een deel van de functies écht benut wordt. Zonde, want er valt zoveel meer uit te halen.

Na een korte training merken teams vaak al meteen verschil:

  • Efficiënter werken door duidelijke processen en kennis van apparatuur
  • Minder voedselverspilling doordat je bijvoorbeeld de menu’s en gerechten beter op elkaar afstemt, en door andere foodwaste oplossingen
  • Meer werkplezier omdat je de werkzaamheden makkelijker kunt verrichten en tijdens een training de samenwerking en band met je collega's versterkt

Inspelen op trends en ontwikkelingen

Plantaardige gerechten, duurzaam koken, nieuwe kooktechnieken. Door trends en ontwikkelingen in grootkeukens staat de horeca nooit stil. In onze trainingen nemen wij koks mee in wat nú speelt én waar het naartoe gaat. Zo ben je voorbereid op de vraag van vandaag maar ook op die van morgen.

Slimme menu-opbouw voor betere resultaten

Een slimme menu-opbouw maakt verschil, niet alleen voor de gastbeleving, maar ook voor voorraadbeheer en het tegengaan van voedselverspilling. In 2023 gooide de horeca in Nederland nog altijd zo’n 55 miljoen kilo voedsel weg (bron: Samen tegen voedselverspilling). Dat is enorm! Met onze trainingen en workshops helpen we keukenteams dit fors te verminderen.

Duurzamer werken in de keuken

Tot slot: duurzaamheid. Dat klinkt vaak groot, maar het begint met kleine stappen. Wist je dat keukenapparatuur gemiddeld 60 tot 70% van het energieverbruik van een horecabedrijf opslokt? Door apparatuur slim te gebruiken, kan een keuken direct besparen op kosten én CO₂-uitstoot.

In onze trainingen en workshops laten we zien hoe je dit in de praktijk toepast. Meteen zichtbaar, meteen verschil.

Samen vooruit: trainingen op maat

Of je nu keukenprocessen wilt verbeteren, je team nieuwe energie wilt geven of gewoon inspiratie zoekt: wij helpen je verder met culinair advies en trainingen op maat.

📩 Plan direct een training met Bart & Danny!
Neem gerust contact met ons op via culinairadvies@metos.nl. Samen kijken we wat het beste bij jouw team en keuken past.
Wil je meer weten? 👉 Lees hier meer over onze trainingen!

 

Over de auteurs
Bart en Danny zijn culinaire adviseurs bij Metos en begeleiden dagelijks horecateams in het slimmer en duurzamer inzetten van keukenapparatuur. Met jarenlange ervaring en passie voor koken helpen zij keukens écht vooruit.

Vorige Volgende